بیماری پارکینسون پس از آلزایمر شایعترین بیماری مخرب اعصاب به شمار میرود. باید گفت بیماری پارکینسون یکی از انواع بیماریهای نورولوژیک است که فرد مبتلابه آن بهتدریج توانایی جسمی و روحی خود را ازدستداده و در صورت عدم انتخاب راهکار درمانی مناسب با سرعت بیشتری بر شدت علائم آن افزوده میشود.
جیمز پارکینسون متخصص مغز و اعصاب، زمینشناس و دیرینهشناس، دانشمند و یک فعال سیاسی، اجتماعی انگلیسی بود. وی در یازدهم آوریل ۱۷۵۵ به دنیا آمد و در بیست و یکم دسامبر ۱۸۲۴ درگذشت. روز تولد وی، یازدهم آوریل روز جهانی بیماری پارکینسون نامیده شد و هر ساله آن را گرامی میدارند و به افتخار جیمز و اکتشافاتش، در طول ماه آوریل توجه خود را به آگاهیبخشی در مورد بیماری پارکینسون متمرکز میکنند.
بزرگترین دستاورد علمی جیمز که نامش را جاودانه کرد، مقاله وی تحت عنوان فلج لرزان (Shaking Palsy) در سال ۱۸۱۷ بود، که مربوط به توصیف بیماری میشد که بعدها به نام خود وی نامگذاری شد. او این بیماری را متمایز با آنچه که در آن زمان رعشه معمولی میپنداشتند، توصیف کرد.
این مقاله با دقت بیماری پارکینسون را که او آن را فلج لرزان مینامید، بهتصویر میکشد. مقاله، شش بیمار را به طور مفصل، توصیف میکند؛ برای مثال: " اولین نمودهای این بیماری اندک و تقریباً خیلی جزئی است، و رشد آن آنچنان کند است که بهندرت پیشرفتی صورت میگیرد، بهطوری که بیمار میتواند دورهی دقیق آغاز آن را به یاد بیاورد. اولین علائم احساس ضعف ناچیز است، با لرزیدن در برخی قسمتهای خاص؛ گاهی اوقات در سر، اما بیشتر در یکی از دستها و بازوها.
اما با پیشرفت بیماری، حتی این کاهش موقتی درد و رنج ناشی از تحریک اندامها نیز انکار میشود. خم شدن مشقت بار میشود و نتیجتاً بیمار مجبور میشود روی انگشتان پا و قسمت جلوی پا قدم بگذارد، درحالی که قسمت فوقانی بدن آنقدر به جلو پرتاب میشود که جلوگیری از افتادن با صورت دشوار شود.
او نام این اختلال را به نام خودش نگذاشته است. دکتر ژان مارتین شارکوت اظهار کرد که نام پارکینسون مستحقِ پیوند با اختلالی است که او آنقدر دقیق توصیفش کرده است. بنابراین بیماری پارکینسون بهترین انتخاب است.
لاله قرمز بهعنوان نمادی برای بیماری پارکینسون است
«J.W.S. Van der Wereld »یک باغبان هلندی که مبتلا به بیماری پارکینسون بود، لاله قرمزی را به جیمز پارکینسون اهدا کرد و به نام او نیز نامگذاری کرد.